PRETO DE 700 PERSOAS DE TODA GALICIA LEVAN COÑECIDO NESTE ANO A ACTIVIDADE DOS PORTOS E DAS LONXAS GRAZAS AO PROGRAMA “MAR ACHEGA

A conselleira do Mar, Rosa Quintana, participou na visita á lonxa e na subhasta de hoxe en Cambados, dirixida á asociación de xubilados e pensionistas de Santiago

  • O programa creado pola  Consellería do Mar, persegue potenciar o consumo do peixe e marisco galego e dar a coñecer as garantías que ofrece o seu etiquetado Preto de 700 persoas de toda Galicia levan coñecido neste ano a actividade dos portos e das lonxas grazas ao programa “Mar Achega” creado e impulsado pola Consellería do Mar. O departamento que dirixe Rosa Quintana pretende, con esta iniciativa, achegar o sector pesqueiro e os seus produtos ás organizacións de consumidores do interior de Galicia, de cara á súa valorización dos produtos do mar galegos e á potenciación do seu consumo. A conselleira do Mar, Rosa Quintana, participou hoxe na última parte da visita que realizou a asociación de xubilados e pensionistas de Santiago a Cambados. A xornada arrancou pola mañá cun “show cooking” e nunha degustación a base de produtos do mar. O grupo desfrutou de pastel de pescada con salsa tártara e tomate, mexillóns marinados con cítricos e ceboliño, tosta de xurelo con maonesa do seu escabeche, albacora con salteado de tomate e pemento de padrón, guiso de polbo con fabas  e raia empanada con alioli de algas.

A continuación, os 50 participantes 

§                 O programa creado pola  Consellería do Mar, persegue potenciar o consumo do peixe e marisco galego e dar a coñecer as garantías que ofrece o seu etiquetado

Preto de 700 persoas de toda Galicia levan coñecido neste ano a actividade dos portos e das lonxas grazas ao programa “Mar Achega” creado e impulsado pola Consellería do Mar. O departamento que dirixe Rosa Quintana pretende, con esta iniciativa, achegar o sector pesqueiro e os seus produtos ás organizacións de consumidores do interior de Galicia, de cara á súa valorización dos produtos do mar galegos e á potenciación do seu consumo.

A conselleira do Mar, Rosa Quintana, participou hoxe na última parte da visita que realizou a asociación de xubilados e pensionistas de Santiago a Cambados. A xornada arrancou pola mañá cun “show cooking” e nunha degustación a base de produtos do mar. O grupo desfrutou de pastel de pescada con salsa tártara e tomate, mexillóns marinados con cítricos e ceboliño, tosta de xurelo con maonesa do seu escabeche, albacora con salteado de tomate e pemento de padrón, guiso de polbo con fabas  e raia empanada con alioli de algas.

About Vgomagazine

Revista Online.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: