‘O PINCHORRIÑO’ SERVIRÁ 72.000 TAPAS DE BALSE, EN 41 ESTABLECEMENTOS DO PORRIÑO, OS VENRES E SÁBADOS DESTE MES DE NOVEMBRO

pinchorinoA undécima edición das xornadas de degustación de pinchos do Porriño, o popular ‘Pinchorriño’, repartirá 72.000 tapas de baldo durante os venres e sábados –de 7 da tarde a 11 da noite- deste mes de novembro, como sinalaron este mércores os seus organizadores.

A presidenta da Asociación de Comerciantes do Porriño (ACIPOR), Juana Pérez, a súa xerente, Noelia Conde, o presidente da Asociación de Hostaleiros do Porriño, José Manuel Fernández, xunto co primeiro tenente de alcalde, Manuel Carrera, e representantes de varios dos 41 locais que se sumaron a ‘O Pinchorriño’, entre eles Sara Otero, de Paprika Lartenda, Estefanía, de ‘El Alambre del Abuelo’ou Sandra Pérez, de Más y Más.

Entre as tapas que poderán degustar quenes se acheguen aos bares, restaurantes e cafeterías do Porriño, están as empanadiñas vexetais, hamburguesas veganas, croquetas crocantes, tostas quentes en pan do Porriño, Garabano con nécora, albóndegas en salsa verde, hot dog en 3 salsas ou chupito de tortilla de patacas. Ademáis haberá tapas sen glute, como a piruleta de solombo de polo crocante con toque asiático, ou pratos vexetais, para quenes queiran gozar do Pinchorriño sen renunciar a súa dieta.

Todas as propostas de tapas, ademais dos nomes e enderezos de cada un dos establecementos que participan no Pinchorriño, o resultado do sorteo, entre os participantes no mesmo, de dúas fines de semana en casas de turismo rural poden consultarse baixando a APP ‘Quedamos de Tapas’.

Entre as novidades deste ano, como sinalou o tenente de alcalde, ademais das novas receitas, “que serán quen de reforzar a imaxe do Porriño como berce da boa mesa”, está a posibilidade de, antes de coller o coche, pasar pola central da Policía Local e facerse un ‘control preventivo’ de alcoholemia, e non poñerse ao volante en caso de superar a taxa legal de alcohol.

Manuel Carrera, logo de agradecer aos comerciantes, hostaleiros e locais participantes a súa iniciativa, lembrou que durante as fines de semana do Pinchorriño a vila transfórmase “coa chegada de milleiros de persoas, de todas as idades, desde familias a grupos de amigos, para achegarse ao noso concello que amosa, día a día, que é unha garantía de bo  xantar, con excelentes profesionais e produtos inmellorábeis”.

Acerca de Vgomagazine

Revista Online.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: